5 Character Design Tips

Vraag altijd naar de overdracht van rechten.

Wanneer u een character laat ontwerpen, behoren de rechten op het ontwerp toe aan de tekenaar, totdat hij daar schriftelijk afstand van doet.

Bij Cartoon Kings dragen we, indien gewenst, alle rechten van het character direct over aan de klant. U betaalt ons voor de opdracht en we vinden dat u daarmee ook eigenaar bent van het character. We zorgen gewoon dat u 100% tevreden bent , zodat we u ook in de toekomst van dienst kunnen zijn.

Kies voor een design pakket.

Wanneer u een character laat ontwerpen is het voordelig om direct een compleet character pakket aan te schaffen. Zo kunt u het design als EPS uitgewerkt ontvangen. Met dit bestand kunt u het design zo groot als u wilt oprekken. Handig voor reclameborden, spandoeken etc. Ook kunt u het character ontvangen in verschillende posities / activiteiten. Het character als oranje supporter, paashaas, of Kerstman. Aan het voetballen, kokkerellen of in het zwembad.

Uiteraard kunnen we deze tekeningen naderhand ook nog maken maar het is voordeliger om dit direct aan te schaffen.

Denk vooruit!

Bedenk vooraf goed waar u het character voor gaat gebruiken. Direct en eventueel voor de toekomst. Wilt u het character uitwerken naar een mascottekostuum? Dan kunt u het character natuurlijk geen enorm hoofd meegeven of hele dunne armen en benen. Er moet uiteindelijk een persoon in het character kostuum.

Wanneer u een merchandise lijn wilt gaan opzetten rondom het character is het wellicht goed om een aantal items in het design mee te nemen. U moet dan bijvoorbeeld denken aan een cap, bijzondere schoenveters, een ketting of armband. Wanneer de mascotte dit item ‘draagt’ zal het ook populair bij de kids zijn.

Maak het design niet overdreven gedetailleerd.

Zeker wanneer u het character breed wil gaan inzetten is het slim om het design wat eenvoudig te houden. De reden daarvoor is de prijs die u gaat betalen bij de productie van bijvoorbeeld een mascottekostuum, knuffels, fiberglas beelden of merchandise. Als voorbeeld moet u denken aan een klant (Reisbureau) welke een character wilde met een volledige skiuitrusting. We adviseerde hen om te kiezen voor een character met een afbeelding van ski’s en stokken op het t-shirt. Ook het gebruik van bijvoorbeeld veel logo’s zorgt voor een hogere productie prijs voor mascottes en knuffels.

Bij Cartoon Kings weten we als geen ander hoe we een character niet te ingewikkeld maken maar toch uniek en indrukwekkend! Een aantal goed geplaatste details maken het verschil!

Geef een character altijd karakter mee

Een karakter dat past bij de omgeving waar hij ingezet wordt. Sportclubs kiezen vaak voor een strijdvaardig karakter, Indoor speeltuinen voor een lief karakter en pretparken voor een ‘cool / ondeugend’ karakter. Onze tekenaars weten als geen ander, op een subtiele wijze, een karakter te verwerken in het design.